Denne ma kontaktuje veľa ľudí ohľadom kefíru a kefírového jadra. Tak som sa rozhodla, že v symbolickej cene Vám ho rada pribalím k mojej knihe. Cena je symbolická. Stačí, ak si ho vložíš do košíka a za pár dní si môžeš doma vychutnávať silu prírodných probiotík a užasnú chuť domáceho kefíru.
K jednej objednávke pribalím len jednu dávku kefírového jadra a balím ho IBA ku knihe, nie samotný.
Keďže je o kefírové jadro veľký záujem, môže sa doba dodania celej objednávky predĺžiť o tri až sedem pracovných dní.
Doma pijeme náš domáci kefír už štyri roky a poviem ti, je to bomba. Kefír má veľa zdravotných účinkov, je to výborné a bohaté probiotikum. V mojej knihe Medzi jedlom a láskou mám viacero receptov s kefírom a celá druhá kniha je o kefíre.
Mliečny kefír je nápoj, ktorý sa vytvorí kvasením kefírovej kultúry a jeho hlavnou zložkou potravy je mliečny cukor laktóza, ktorý konzumuje počas fermentácie, a tak ju rozkladá. Domáci kefír v sebe obsahuje veľké množstvo probiotických kultúr a prospešných kvasiniek, ktoré spoločne vytvárajú priaznivé prostredie pre našu črevnú mikroflóru. Tým vieme posilniť náš imunitný systém, trávenie a zamedzuje tvorbe zlých baktérií a kvasiniek, a udržuje naše trávenie v rovnováhe. Aj napriek tomu, že je nabitý probiotickými baktériami, má silné antibakteriálne vlastnosti.
Viac o kefíre sa dozvieš aj na mojom blogu v prepracovanom teoretickom článku, rovnako aj v tom praktickom.
Kategória: | Kuchárska kniha |
---|